19.03.2009

İkbal’in Mutfağı Pastane Poğaçası Tarifi

Kullanılacak Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
1/2 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı şeker
2 yumurta(1′inin sarısı üstüne)
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

Poğaçanın Yapılışı :Önce margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek birbirine yedirilir.
Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir.
Yetecek kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve hamur 15 dk.dinlendirilir.
Dilerseniz içine peynir,zeytin,ceviz, patates gibi iç malzemesi koyup ılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derecelik ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder