22.03.2009

İkbal’in Mutfağı Kömbe Tarifi

Kullanılan Malzemeler:

1 paket erimiş ılınmış margarin
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un


Kömbenin Yapılışı: Sütü hamuru yoğuracağınız kaba alarak içine mayayı ilave edin ,elinizle ezerek sütün içinde erimesini sağlayın.(Hamur kabaracağı için büyük bir kapta yoğurmayı unutmayın.)
Diğer malzemeleri de ilave ederek ekmek hamuru kıvamında yumuşak bir hamur haline getirin.
Üzerine nemli bir bez örtüp 2-3 saat kabarması için bekletin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak delikli makarna süzgecinin üzerine bastırarak şekil verin.
Kömbeler kahve fincanı tabağı büyüklüğünde ve 1 parmak kadar kalınlıkta olmalı ortalama.
Kömbeleri hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yoğurt sürün.15-20 dakikada tepside mayalandırıp 180 derece fırında çok kurutmadan poğaça kıvamında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder